Läste precis en kommentar ifrån Sofia (svensken som jag träffade för ett par veckor sedan). Hon vill att jag ska börja skriva recept i min blogg så ja, det kan jag väl göra någon gång ibland. Hon kommer hit i helgen för att hälsa på i Marbella. Så på lördag blir det väl lunch med henne och Moa. På lördag ska det bli 27°C, huu så gutt! Sen får vi hoppas att värmen håller i sig.
Jag skulle egentligen ha åkt till La Canada med Antonia idag. Dock sms:ade hon mig att flickan var sjuk och att hon var tvungen att vara hemma med henne. Så jag antar att det får bli på fredag. Dock har jag stor lust att bränna pengar just idag så det kan bli så att jag åker dit själv. Hur som helst ska jag ta en promenad med Flocon nu. Och här kommer receptet.
Grekisk pyttipanna med kycklingfilé
3 personer. Ugnstemp. 225°C
Ingredienser:
3-5 kycklingfileér
2 paprikor
1 rödlök eller gullök
1 ask körsbärstomater
potatis
morötter
fetaost
Marinad:
1-1,5 dl olivolja
1-2 msk soja
2-3 pressade vitlöksklyftor eller vitlökskrydda
salt, peppar och oregano
Börja med att marinera kycklingfilén.
Skär kycklingen i större bitar och låt den ligga i marinaden, ju längre desto bättre.
Skär potatisen i klyftor och därefter morötterna i samma storlek, lägg det på en plåt, salta och låt stå i ugnen 10-15 min. Skär paprikan och klyfta löken. Lägg på paprikan, löken, kycklingfilé samt marinaden på potatisen och morötterna. Låt stå i ugnen 20 minuter därefter lägger du på tomaterna och tärnad feta ost. Och sedan ytterligare 15 minuter i ugnen. Servera med vitlökssås.
Vitlökssås
2-3 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
Pressade vitlöksklyftor efter behag.
Givetvis kan man mixa lite med ingredienserna beroende på vad man tycker om osv.
Tack :D Lite sugen jag blev nu då eller haha
SvaraRadera